Blog

Webdesign & Online Marketing

6 x Waarom je juist nu een Virtual assistant kunt gebruiken

Wanneer je op zoek bent naar een extra personeelslid, nam je voorheen vaak iemand aan in loondienst. Echter, tijden veranderen en er is meer (financiële) onzekerheid, zeker sinds de Corona pandemie. Juist nu is er een grote opkomende vraag naar virtual assistants. Van kleine ondernemers tot grote bedrijven: slimme ondernemers weten dat door het uitbesteden van bepaalde taken je kostbare tijd vrijmaakt en je winst verhoogt. Misschien is het ook wat voor jou?

Direct een extra teamlid

Als ondernemer ben je ongetwijfeld getroffen door de corona pandemie. Misschien ben jij of je personeel wel ziek geworden of moest jouw bedrijf tijdelijk sluiten.  Ook hebben we allemaal te maken met zelfisolatie en sociale afstandelijkheid. Dit heeft allemaal invloed op jou en je bedrijf. 

In veel sectoren zijn werknemers onzeker over hun baan. Hoe graag je als ondernemer ook je vaste personeel wilt houden, soms kan het niet anders. Dit is waar een virtual assistant goed van pas kan komen: geen vaste contracten, minder kosten en flexibele uren. Daarnaast zijn de meeste VA’s erg veelzijdig en kunnen goed multitasken. Zo krijg jij meer tijd voor belangrijke zaken zoals familie en vrienden, klantenbinding of het voorbereiden van een crisisplan.

Zakelijke groei

Probeer op een positieve manier te denken, misschien kun je de Covid-19 pandemie in jouw voordeel gebruiken. Met een flexibele instelling, de juiste mentaliteit en slim denken kom je misschien wel tot nieuwe ideeën voor jouw bedrijf en kun je zelfs groeien. Loopt jouw hoofd over van alle dingen die je nog moet doen, dan zal dat een stuk lastiger gaan. Besteed je alledaagse taken uit, dan heb je meer helderheid en rust om hierover na te denken.

Flexibiliteit

Het laatste waar je op dit moment aan denkt, is het aannemen van nieuwe medewerkers. Maar het kan zijn dat jouw partners, personeel of leveranciers ziek zijn. Misschien heb je zelfs mensen moeten laten gaan. Terwijl je juist nu alle hulp nodig hebt om door deze tijd heen te komen!  Het gebruik van een virtuele assistant betekent minder zorgen en stress, geen lange sollicitatieprocedures en geen overheadkosten. Je betaald alleen voor het werk dat jij wilt wat er gedaan wordt. Veel ondernemers zoeken momenteel virtuele assistenten van hoge kwaliteit om mee te helpen in hun bedrijf. Heb jij als eens nagedacht over wat een VA voor jou kan betekenen? 

Werken op afstand

Hoewel er de laatste jaren al steeds meer op afstand en vanuit huis wordt gewerkt, zijn er toch nog heel veel werknemers op de werkvloer en kantoor. Waarschijnlijk heb je al de nodige aanpassingen al gemaakt, maar er blijft een risico op besmetting. Voor je het weet, zit je halve team in quarantaine en blijven taken liggen. Een virtual assistant kun je tijdelijk inhuren om deze tekorten op te lossen. Een bijkomend voordeel is dat er vanuit een externe locatie wordt gewerkt en dus geen kans is op een eventuele besmetting. 

Online technologie & tools

De meeste bedrijven zijn wel online aanwezig zoals een website en op social media, maar echt online en op afstand werken is een ander verhaal. Virtual assistants werken altijd op afstand en volledig online, dus gebruik deze kennis! Huur je een VA in, willen ze ook vast met je delen welke tools en methoden ze gebruiken op op afstand te werken. Denk bijvoorbeeld aan Zoom of Ms-Teams voor videogesprekken, Trello voor plannen en Dropbox of Drive om bestanden te delen. Ook is het slim om processen vast te leggen in de vorm van instructievideo’s. 

Positiviteit

Je kunt er waarschijnlijk wel een flinke dosis van gebruiken: positiviteit. Want hoe blijf je nog positief als jouw bedrijf lijdt onder de huidige corona maatregelen? Als je door de bomen het bos niet meer ziet, kan het helpen om met een VA te sparren. Wellicht kom je samen tot nieuwe inzichten en kun je met kleine aanpassingen weer een positieve draai geven aan je bedrijf!

Wil je beter zichtbaar worden met je bedrijf?

met een vrijblijvend gesprek kom je er snel achter wat ik voor jou kan betekenen!

seo uitbesteden