Blog

Webdesign & Online Marketing

VA Lizette

5 redenen waarom een Virtual assistant super handig is

Bij ondernemen komt veel kijken. Als je eenmaal je bedrijf hebt opgestart en het gaat lopen, wil je het liefste alles zelfs doen toch? Helaas gaat dat niet altijd, je kunt nou eenmaal niet óveral verstand van hebben. Wat zou het handig zijn als je een extra paar handen zou hebben! En hier komt de Virtual Assistant om de hoek kijken… Kun jij ook wel wat hulp gebruiken?

VA's laten je bedrijf groeien

Om je bedrijf te laten groeien is samenwerken erg belangrijk. Vooral op de vlakken waar je zelf niet zo goed in bent, geen verstand van hebt of geen zin in hebt. Je hoeft echt niet alle taken zelf te doen. Door goede samenwerkingen aan te gaan, til je je bedrijf naar een hoger niveau. Een ervaren en getalenteerde virtual assistant kan je hier zeker bij helpen. 

Een VA kan niet alleen taken overnemen maar ook meedenken en is vaak een goede sparringspartner. Daarnaast zijn de meeste virtuele assistenten ook zelf ondernemer en weten dus precies waar je tegen aan kunt lopen.

Kies voor de beste talenten

Het inhuren van een virtuele assistent heeft verschillende voordelen. Een daarvan is dat het niet uit maakt waar ze vandaan komen, ze kunnen hun werk overal ter wereld uitvoeren. Tegenwoordig wordt alles steeds meer digitaal en VA’s zijn daar goed op ingespeeld. Communicatie blijft belangrijk: hoe meer en hoe duidelijker er wordt gecommuniceerd, hoe beter een virtual assistant de taken kan uitvoeren en meedenken. Bij een langere samenwerking kun je het zien als een teamlid dat op afstand werkt.

Elke VA heeft een unieke set aan skills en talenten maar een “goede klik” is ook belangrijk. Past deze persoon bij jouw bedrijf? Er is inmiddels genoeg keuze waardoor je best kritisch mag zijn.

Lagere operationele kosten

Als ondernemer wil je wijs met je geld om gaan. Taken uitbesteden lijken op het eerste gezicht misschien duur, maar zijn eigenlijk juist geldbesparend! En wie wil er nou niet besparen? Bedenk maar eens wat het zou kosten als je een reguliere werknemer aanneemt versus een virtual assistant. Je kunt flink wat besparen op kantoorruimte, verzekeringen, belastingen, vakantiegeld, ziektedagen en onderhoudskosten. Ook hoef je geen computers en telefoons aan te schaffen. Daarnaast is een virtual assistant flexibel in te huren. Je kunt afspraken maken voor een paar uur in de week of per maand. 

Minder werkdruk

Als eigenaar van een bedrijf heb je vaak een druk schema waardoor sommige taken wel eens blijven liggen. VA’s kunnen helpen met het overzicht houden, plannen en organiseren, online marketing, social media, SEO schrijven, website onderhoud en meer. Het voordeel van een goede VA is dat ze vaak bekwaam zijn in meerdere gebieden. Zo hoef je dus niet meerdere mensen in te huren maar kun je alles laten doen door één persoon. Je bedrijf zal soepel draaien wanneer er minder stress is en beter georganiseerd. Zo kun jij je op de leuke dingen focussen! 

Meer werk in minder tijd

Als ondernemer werk je hard om dingen voor elkaar te krijgen. Je moet van veel verschillende zaken kennis hebben. Waarom zou je alles in je eentje doen? Dingen doen waar je geen of weinig verstand van hebt, vreten tijd en energie.  Stel je voor dat je die uren gebruikt om nieuwe zakelijke kansen te verkennen…

Hier ligt dan ook precies de kracht van het inhuren van een virtual assistant. Door de taken uit te besteden aan je VA, kun je de bedrijfsgroei stimuleren. VA’s kunnen terugkomende taken uitvoeren, waardoor je zelf meer tijd over houdt.

Wil je beter zichtbaar worden met je bedrijf?

met een vrijblijvend gesprek kom je er snel achter wat ik voor jou kan betekenen!

seo uitbesteden